Ole Hammersland

180.no – ikke glem abonnementer 💸

Dette er en påminnelse om å ikke glemme løpende abonnementer. Da jeg meldte enkeltpersonforetaket mitt inn i Enhetsregisteret, ble jeg straks oppringt av 180.no. De kunne gi meg et strålende tilbud på å la meg oppføre i registeret deres. Slik ser det ut. Det gikk selvfølgelig som det måtte gå – jeg glemte å si opp abonnementet i ferieørska og er nå tvunget til å fortsette kundeforholdet i 1 år. Ett helt år! Ergerlig! 💸

Nå som jeg har arbeidet som frilanser i 6 måneder, vet jeg at jeg ikke hadde noe behov for denne tjenesten. Da jeg meldte meg inn, var jeg fortsatt spent på om jeg i det hele tatt ville få noen kunder. Men kombinasjonen av gode relasjoner til tidligere arbeidsgiver og forhåndskunnskap om bransjen har ført til at jeg alltid har hatt nok å gjøre. Om noe, har jeg hatt det motsatte (luksus-)problemet – for mye å gjøre!

De nye kundene jeg har vunnet, har dessuten ikke kommet fra 180.no, men fra Proz.com. Proz.com er en nettportal for språktjenester. Jeg har ikke en gang registrert meg for den betalte versjonen, men får likevel stadig nye tilbud. Mange av disse er useriøse henvendelser av typen «oversett 10 000 ord innen kl. 1800 i dag for 50 euro», men jeg har også knyttet kontakter med seriøse byråer som har gitt meg flere gode oppdrag!

180.no har imidlertid ikke brakt meg noen merverdi utover å gi nettsiden min en marginalt bedre plassering i Google. Så det er ikke en tjeneste jeg vil anbefale til frilansoversettere, dessverre. Mitt inntrykk er at de fleste byråer jeg jobber for uansett kommer fra Sverige, Baltikum og østover i Europa.

Og 1 år! Det er lenge! Og dyrt! Skulle ikke vært lov med automatisk fornyelse av abonnementer i denne prisklassen. Noen av oss må faktisk beskyttes mot oss selv. Siden jeg uansett er tvunget til å være kunde hos dem 1 ett år til, skal jeg gjøre et ærlig forsøk på å pusse opp profilen min. Rådet mitt til andre frilansoversettere er imidlertid – utvis forsiktighet!


Tilbake til bloggoversikten

Tagger:

#enkeltpersonforetak #oversettelse #translation