Ole Hammersland

Til skyene!

Blå skjerm

Det måtte en e-postkrasj til før jeg tok til vettet og parkerte min hjemmelagde e-postserver.

Jeg har hatt det moro med å programmere løsninger selv, men det er så klart noe som har tatt tid og krefter. Utrolig og heldig nok holdt e-postserveren koken i hele 2 år uten noen problemer. Jeg har fått en del spam-e-poster, og jeg har ikke hatt muligheten til å legge inn fraværsmeldinger. Disse ulempene har jeg stilltiende akseptert, da jeg ikke turte å endre noe på oppsettet i frykt for at ingenting skulle fungere lenger. Jeg vil minne leseren om at jeg var milimeter i fra å kjøpe en e-postadresse fra en profesjonell leverandør da jeg plutselig, nesten uventet, fikk den hjemmesnekrede e-postserveren til å fungere tilbake i 2021.

Nå har Oleham AS krøpet til korset og flyttet inn hos Microsoft 365 for fullt. Fordelene er åpenbare, nei, rent ut overveldende! Outlook, med bedre grensesnitt og fraværsmeldinger. Muligheten til å skumme over Office-dokumenter på mobiltelefonen. Ingen manuell oppdatering av sertifikater. Ingen spam-meldinger fra den mystiske Aleksandr som skriver på kyrillisk. Og kanskje viktigst av alt: at jeg har mine viktige filer i OneDrive, slik at Oleham AS fremover er relativt uavhengig av maskinvaren. Fra nå av lagrer jeg som standard alt i skyen, og tar i blant lokal backup. Da vil jeg relativt raskt kunne skifte PC. Det meste ligger nå hos Microsoft 365, Github og Azure (denne hjemmesiden). Eneste jeg strengt tatt behøver lokalt er CAT-verktøyene Transit NXT, memoQ og Trados Studios.

Som tidligere bruker av Office 2021 med tynnslitt lisens er jeg også veldig imponert over kvaliteten på Microsoft 365. Alt fungerer veldig bra i nettleseren, og det kjennes definitivt mer produktivt og oversiktlig ut sammenlignet med mitt tidligere opplegg. Det gikk også greit å flytte domenet mitt fra min virtuelloe datamaskin hos Linode til Microsoft 365 for e-post og Azure for den statiske hjemmesiden min. Deilig, for det var det jeg var mest nervøs for 😁


Tilbake til bloggoversikten

Tagger:

#automatisering #bash #effektivisering #english #enkeltpersonforetak #german #go #javascrip #javascript #koding #linux #maskinoversttelse #memoq #oversettelse #python #sykkel #translation #tysk #xtrf